#intervju Tihomir Smoljanec: Šepetalec mesu in biftkom
Tihomir Smoljanec je tretja generacija rejcev goveda iz Ferežanov pri Križevcih ter se ukvarja s proizvodnjo mesa in mesnih izdelkov iz junic in črnega slavonskega prašiča. Na družinski kmetiji v Križevcih se pri Smoljančevih še od sedemdesetih let pase okrog 1500 glav govedi, Tihomir pa se bolj kot s samo rejo ukvarja s selekcijo in zorenjem mesa, ki ga prodaja pod blagovno znamko Meat the King. V prodajnem programu ima izdelke iz črnega slavonskega prašiča ter zorjeno svinjino in junčje meso, ki mu je v današnjih časih moderno reči »baby beef«.
Tihomir Smoljanec: Kar zadeva samo kvaliteto, teksturo in barvo mesa ter okus, sploh ni pomembno, katere pasme je žival, da iz nje dobimo vrhunsko meso. (Foto: Bojan Velikonja)
Bolj kot s samo rejo živali se ukvarjate s selekcijo in izbiro najboljših kosov mesa, ki so primerni za zorenje v komorah....